Ontwikkeling regelkasten voor de warmtepomp installaties van Evides

In november 2021 heeft CODU Automatisering de opdracht vanuit Van Dorp Installaties Rotterdam gekregen om twee regelkasten te realiseren voor de warmtepomp installaties Noord en Zuid van het filtergebouw bij Evides Berenplaat in Spijkenisse.

Waterleidingbedrijf Evides

Evides is een waterleidingbedrijf opgericht in 2004. Het bedrijf is ontstaan vanuit een fusie van het Rotterdamse WBE (Waterbedrijf Europoort) en het Zeeuwse DWB (Delta Water Bedrijf). Inmiddels zijn er vijf productielocaties waaronder Berenplaat.

Projectomschrijving

Voorafgaand zijn we met Evides en Van Dorp Installaties in gesprek gegaan. We bespraken hoe de tekensets en regelkasten vorm moesten krijgen. Bij alle locaties van Evides is er namelijk sprake van een bestek waarin Evides weergeeft hoe zij de tekensets en regelkasten op haar manier wenst. Na goedkeuring voor de tekensets te hebben ontvangen zijn we gestart met realisatie van de twee regelkasten.

Van Dorp Installaties heeft de samenwerking met CODU als zeer positief ervaren

Marcel Maas (projectleider Meet‑ en Regeltechniek): “CODU Automatisering denkt adequaat mee in oplossingen voor het opzetten van de regelschema’s en regelkasten. Met korte reactietijden op diverse vraagstukken en oplossingen én betrokkenheid tijdens het project. Zo zijn zij op locatie geweest om een indruk te verschaffen van het project. Zij wisten binnen de afgesproken planning de (concept) regelschema’s aan te leveren voor beoordeling door de opdrachtgever. Na bouw van de regelkasten zijn de kasten tijdig geleverd en is zowel door Van Dorp Installaties Rotterdam als waterbedrijf Evides een positieve beoordeling afgegeven middels een FAT procedure. Beoordeling van de kasten tijdens de FAT procedure leverde weinig tot geen opmerkingen op. Tot slot heeft CODU Automatisering goede nazorg verricht. CODU Automatisering bleef “in touch” na oplevering van het project en was geïnteresseerd hoe het project verder afliep met betrekking tot het inbedrijfstellen van de regelkasten.”

Beerenplaat

Realisatie: november 2021
Klant: Van Dorp Installaties Rotterdam en Evides

Andere projecten