Ombouw regelkast voor CEVA Logistics te Schiphol Amsterdam

In het tweede kwartaal van 2023 heeft CODU Automatisering de opdracht van Remus Regeltechniek ontvangen om bij het prachtige CEVA Logistics, gelegen nabij Schiphol in Amsterdam, een omvangrijke taak uit te voeren. Deze taak omvat zowel de ombouw van een regelkast als de vervanging van een montageplaat. CEVA Logistics is een internationaal logistiek bedrijf dat onder andere de vrachtverwerking op Schiphol verzorgt.

Projectomschrijving

Bij ontvangst van de aanvraag werd meteen duidelijk dat het om een logistiek bedrijf ging waarbij speciale aandacht voor klimaatbeheersing noodzakelijk was. CODU Automatisering heeft uitgebreid overlegd met Remus Regeltechniek om een helder beeld van het project te krijgen.

Allereerst hebben we de tekeningen van regelkasten RK1 en RK2 zorgvuldig doorgenomen en enkele vragen geformuleerd voor verduidelijking. Met deze vragen zijn we naar de locatie gegaan om de aandachtspunten in zowel de regelkasten als de meet- en regeltechnische installatie te verifiëren. Hierbij hebben we ook aanpassingen gemaakt aan het koudeopwekkingssysteem door drie compressoren toe te voegen. Deze aanpassingen resulteerden in berekeningen en toevoegingen aan de tekeningen. Voor RK2, waarbij een montageplaat vervangen moest worden, hebben we de bestaande bekabeling gecontroleerd en de herkomst ervan vastgesteld. Vervolgens hebben we een geschikte klemmenstrook gecreëerd om ervoor te zorgen dat alles correct aangesloten was. Ook hebben we de nieuwe compressoren op een geheel nieuwe klemmenstrook gemonteerd, waardoor alles overzichtelijk georganiseerd is. Op deze manier hebben we twee volledige en gedetailleerde sets van tekeningen gerealiseerd.

Hierna zijn we gestart met het ombouwen van regelkast RK1, waarbij we nauwgezet hebben samengewerkt met Remus Regeltechniek om alles grondig te controleren. Simultaan zijn we begonnen met de werkzaamheden aan Regelkast RK2. Eerst hebben we de bestaande bekabeling geïdentificeerd en verwijderd van het oude paneel. Vervolgens hebben we het oude montagesysteem vervangen door onze nieuwe montageplaat. We hebben de bestaande bekabeling opnieuw aangesloten en nieuwe bekabeling voor de compressoren gelegd. Daarnaast hebben we nieuwe goten geïnstalleerd rondom de montageplaat. In de daaropvolgende week hebben we de nieuwe bekabeling voor de compressoren aangesloten en samen met Remus Regeltechniek de inbedrijfstelling uitgevoerd.

Schiphol Amsterdam

In samenwerking met Remus Regeltechniek

Andere projecten